VI KÄMPAR FÖR EN FRISKARE FLORA OCH FAUNA - FÖR VÅR MILJÖ

På Futura pratar vi nästan inte om att ett av våra huvudmål, om inte den vägledande principen för vårt företag, är att kämpa för en hälsosammare miljö. För en miljö som kan överlämnas till kommande generationer. Vårt uppdrag på Futura är och kommer alltid att vara att minska fotavtrycket från tillverkare av kemiska gifter. Vi hjälper branschen med fakta och står fast vid dem för att möjliggöra övergången från kemi till digitala och hållbara produkter.

Bekämpning av skadedjur sker överallt. På den gård där potatisen skördas. I produktionen, där det bearbetas till chips. Inom logistiken, där den levereras och lagras. I stormarknader där den säljs. På barer, restauranger och i hemmet, där den konsumeras. På alla dessa nivåer får skadedjur som överför sjukdomar och virus inte komma i kontakt med våra livsmedel eller medicinska produkter. Kontaminering som skadar barn, djur eller vuxna måste förhindras.

Av denna anledning bekämpas skadedjur över hela världen. Denna industri omsätter hela 22 miljarder dollar, även om den fortfarande är ung. Det har bara industrialiserats och moderniserats under de senaste 30 åren. Denna uppbyggnad skedde dock snabbt och har sedan dess gett bättre hygien och högre skydd för mänskligheten.

Tyvärr har det främsta botemedlet alltid varit gift. Vare sig mot insekter som insekticid eller mot gnagare som rodenticid. Dessa är alltid biocider, kemiska produkter som orsakar dödlig skada på levande organismer. Senast sedan Monsanto blev världsberömt för att sprida cancerframkallande och miljöfarliga ämnen måste alla vara medvetna om konsekvenserna av sådana gifter. Vår bransch måste också fortsätta att modernisera steg för steg, blicka bakåt och förbättra sig steg för steg!

Det är dock svårt att göra denna 22 miljarder dollar stora industri “grön” på bara ett decennium. Sedan 2001 har vi kämpat med alla våra resurser, vår tid och vårt team för att få skadedjursbekämpningsbranschen att använda färre gifter genom digitala produkter eller hållbara lösningar. Vi skapar alternativ, erbjuder dem, förklarar hur de kan användas och visar att de är ganska lönsamma. Både för kunden och användaren.

Så du kanske tänker: en mycket rund och enkel sak!

Tyvärr är det mycket svårt för den internationella industrin att ställa om från den lönsamma, återkommande inkomsten från kontroll till ett systematiskt undanhållande av de oönskade varelserna.

Givetvis fungerar gifter bra eftersom de är dödliga. Man måste dock komma ihåg att de också förgiftar andra djur, hamnar i grundvattnet och därmed blir ett stort problem för människor och miljö. Under tiden har dessa toxiner redan upptäckts i rävar, tornugglor, sångfåglar och rovfåglar, och till och med i fisk.

Miljöskadorna är gigantiska. Eftersom toxiner är långlivade finns de kvar i vårt ekosystem under mycket lång tid och ackumuleras till och med i organismer, vilket kan orsaka cancer eller andra sjukdomar.

Vi kämpar alltså främst mot en affärsmodell och välfungerande produkter vars biverkningar, som de beskrivs, är förödande. Faktum är att 10.000.000-30.000.000 kg råttgift säljs och används varje år bara i Tyskland. Om vi summerar de senaste 30 åren talar vi om en ofattbar mängd som har förts ut i vår miljö som ett resultat av detta. Vårt mål är att spara 10 miljoner kg råttgift och andra biocider varje år genom våra produkter.

Men hur kan detta uppnås?

Hållbara produkter är självförklarande: de ersätter gift. Genom att stänga en dörr, fånga ett djur med en fälla eller övervaka det för tillfället kan man spara 80 % av gifterna.
Ledande internationella företag rapporterar att de har kunnat minska sin produktion av kemiska gifter med 70-85% enbart med hjälp av giftfria alternativ, vilket uppgår till många 1000-tals kilo, till och med ton, per år för medelstora och stora företag.

Hur kan digitala produkter hjälpa till?

Med miljarder fällor världen över anslutna till internet kan leverantörer av skadedjursbekämpningstjänster när som helst digitalt titta in i lådan i ditt hem, stormarknad eller livsmedelsindustri för att övervaka om en mal eller råtta är ute efter något gott. En manuell kontroll av boxarna är därför inte längre nödvändig. Digital övervakning dygnet runt bidrar till att ytterligare undvika kemiska gifter.

På tal om fällor: Vi har utvecklat den enda musfällan som godkänts av den federala miljöbyrån i enlighet med paragraf 18 i infektionsskyddslagen – Gorilla Trap. Vi distribuerar dessa över hela världen för att göra bekämpningen av oönskade djur (i det här fallet möss och råttor) mer human. Eftersom dessa djur också är värda uppmärksamhet och skydd. Vi är stolta över detta och vill fortsätta detta uppdrag med ännu större täckning över hela världen under de kommande decennierna.

Det är vårt uppdrag på Futura: att skapa de bästa produkterna i världen för dessa genrer, så att internationella servicejättar men också familjeföretaget runt hörnet kan använda dessa produkter. Som ett förnuftigt, ekonomiskt och ekologiskt alternativ till gifter.

Vi vill göra det möjligt för vår industri att vara helt giftfri senast 2040. Detta är ett fantastiskt mål och säkerställer att många miljarder kemiska gifter inte längre används i vår industri över hela världen. Vi är övertygade om att vi kan göra det eftersom det redan fungerar så bra i liten skala och har gjort det under de senaste 15 åren.

Det är inte bara vi som är engagerade i detta. Med varje köp av våra produkter är en kund, oavsett om det är ett livsmedelsföretag, en professionell skadedjursbekämpare eller ett klassiskt hushåll, indirekt engagerad i att säkerställa att mindre kemi förorenar vår miljö och alla de organismer som lever i den.

Bli en del av denna rörelse nu och ta reda på mer genom våra kundrådgivare.