Denna gång i samtal med Thomas Auer, revisor vid American Institute of Baking (AIB), om den nyligen publicerade IFS 7-riktlinjen. Thomas Auer hittar tydliga ord och diskuterar den nya riktlinjen med Daniel Schröer från Futura, som var involverad i IFS 7-riktlinjen som riktlinjekonsult.

Dussintals experter och organisationer har arbetat med den nya “standarden” i nästan 3 år, och nu är den här. Liksom AIB är IFS extremt IPM-orienterat. Alltså förebyggande åtgärder, övervakning och fysiska och biologiska alternativ som inte har använts i någon större utsträckning under de senaste åren men som nu efterfrågas. Naturligtvis handlar det också om ett mer hållbart sätt att hantera skadedjur, eftersom många rodenticider vanligtvis används inom “permanent betning eller permanent betning” . EU:s gröna giv och ledande kunder och skadedjursbekämpningsföretag har kommunicerat tydligt: det måste finnas mindre rodenticider. Såväl IFS som AIB har krävt detta under lång tid, men nu med ännu mer uttryck och engagemang.

IFS har analyserat alla uppgifter från tidigare revisioner och konstaterat att förebyggande åtgärder och hållbara alternativ också har en god effekt när det gäller snabb och hållbar kontroll.
Dessutom rekommenderades IoT-lösningar (Internet of Things) som digitala fällor och sensorer, som IFS, AIB-kunder har arbetat med under lång tid. Dessa lösningar möjliggör tidig upptäckt och övervakning dygnet runt – stora fördelar som Thomas Auer också har känt till och uppskattat i flera år.
Det är tydligt vilken riktning framtiden tar och dessa ämnen diskuteras i detalj i podcasten.
Det finns också allt fler rykten i DACH-regionen om nya bestämmelser – Thomas och Daniel tar upp dessa och diskuterar potentiella scenarier.

Lyssna nu så att du också kan vara förberedd – oavsett vad som händer.