Den här veckan befinner sig en mycket välkänd och respekterad medlem av den internationella branschen för skadedjursbekämpning i Talking Pest Managements heta stol – Serge Simon.

Serge är VD för Edialux i Frankrike och har varit en aktiv medlem i branschen för skadedjursbekämpning i över 30 år. Hans företag är inte bara medlem i de franska och schweiziska branschorganisationerna, utan Serge har också spelat en aktiv roll inom CEPA (Confederation of European Pest Management Associations) och sitter i CEPA:s styrelse.

Han berättar hur han alltid har ansett att utbildning är grundläggande, och Edialux var faktiskt det första företaget som anordnade kurser i Frankrike. Han betonar att hans syfte i livet aldrig har varit att prata om sig själv, utan att prata om vad man är användbar för. Samma sak gäller för ett skadedjursbekämpningsföretag – betona vikten och relevansen av vad ni gör för att skydda folkhälsan – hur många liv ni har räddat.

Detsamma gäller CEPA – validera dess värde och bidrag inom offentlig hygien. Avfärda idén att branschen bara är användare av biocider. Biocider är bara en del av jobbet – ett verktyg i verktygslådan. Det första viktiga är alltid att fastställa orsaken till ett skadedjursproblem.

Denna känsla leder sömlöst in på en diskussion om samförståndsavtalet (MoU) och betydelsen av integrerat växtskydd (IPM). Serge beskriver IPM som att helt enkelt använda rätt verktyg, vare sig det är en biocid, fysiska skyddsåtgärder, rengöring eller till och med utbildning, vid rätt tidpunkt.
När det gäller MoU:n sammanfattar Serge dess syfte som att skapa ett avtal – ett avtal mellan å ena sidan den person som använder sig av skadedjursbekämpningstjänster och å andra sidan den person som utför skadedjursbekämpningen.

Serge visar sitt långsiktiga engagemang för branschen genom att säga: “Det här är inte bara en affärsverksamhet, dess roll är att skydda och ta hand om människor.”