Ep.39 Olika prioriteringar för vaccinet

Olika prioriteringar för vaccinet

Ian Andrew är verkställande direktör för British Pest Control Association (BPCA) och sitter även i styrelsen för Confederation of European Pest Management Associations (CEPA). Ian är därför en av de viktigaste ledarna i branschorganisationerna och arbetar för närvarande med att organisera det kommande virtuella evenemanget PestExtra.

Med den väg framåt ur nedstängningen som tillkännagivits i Storbritannien – “färdplanen” – driver BPCA en kampanj för att få upp skadedjursbekämpare, och för den delen alla nyckelpersoner, på prioriteringslistan för vaccinering. Nyckelmedarbetare har hållit ekonomin igång, så är det inte rätt att deras bidrag erkänns?

På samma sätt driver BPCA på för att tekniker ska få enklare och mer kostnadseffektiv tillgång till Covid-19 laterala flödestester – ett krav som ställs innan tekniker får tillgång till flera kunder – och som måste betalas av företagen själva.

Vår TPM-värd, Daniel Schröer, berömmer BPCA för allt det utmärkta vägledningsmaterial om coronaviruset som de har tagit fram.

Behåll lugnet

Ämnet psykisk hälsa hos de som arbetar inom branschen tas upp igen – en uppdatering av den tidigare TPM-intervjun i början av maj 2020. Detta skedde efter en undersökning som BPCA genomfört och som visade att 44% av de tillfrågade hävdade att de led av, eller hade lidit av, psykiska problem. Feedback från BPCA:s aktiviteter har varit mycket blandad, men som Ian säger: “Vi behöver alla ta hand om vår mentala hälsa och behöver någonstans att ventilera våra känslor om vi ställs inför ett problem.”

Ian gratulerar Bayer för deras stöd till Campaign Against Living Miserably (CALM) som arbetar både med BPCA och även inom golfsektorn, med British and International Golf Greenkeeping Association (BIGGA) för att bedöma hur de bäst kan stödja dessa branscher. CALM har två sessioner där de presenterar sin verksamhet vid det kommande PestExtra-evenemanget.

Besök PestExtra den 16-18 mars

Inom några dagar kan du ta chansen att ansluta dig till BPCA på PestExtra den 16, 17 och 18 mars. Ian förklarar hur besvikna teamet var över att behöva ställa in PestEx 2021, som kommer tillbaka nästa år, men istället finns det ett virtuellt evenemang – PestExtra.

Mycket arbete har lagts ner på förberedelserna och det kombinerar inte bara fem seminarietält som körs samtidigt, utan också en kaffelounge där delegaterna kan “träffas och prata”, rundabordssamtal och en skattjakt med priser. Lägg till detta över 40 utställare och du har verkligen tre hektiska dagar.

Ian är medveten om att sådana virtuella evenemang kan vara nya för många delegater och beskriver hur en serie videor(klicka här för att se) har producerats för att hjälpa delegaterna att bekanta sig med vad som finns tillgängligt och hur det hela fungerar.

Så vänta inte, alla detaljer finns här.