Mark Porter är VD och grundare av sitt eget familjeföretag Porter’s Pest Control i Morden, södra London. Han har arbetat i branschen i 17 år och har i nästan fyra år drivit sitt eget företag, Porter’s Pest Control.

För några år sedan blev Mark “känd” för sin vägglusvideo där han behandlade tusentals och åter tusentals vägglöss i en fastighet i London. Detta fick bokstavligen miljontals klick på Facebook. Sedan dess har hans verksamhet blomstrat och det har även hans rykte hos både kunder och inom branschen.

Till skillnad från andra VD:ar är Mark mycket praktisk och observant när det gäller gnagare. Han kommenterar hur gnagarnas beteende i London har förändrats efter Covid-19-nedstängningen och säger att han nu ser mycket fler råttor i fullt dagsljus på jakt efter mat. “Hunger får djur att göra galna saker. Men för en gångs skull är det riktigt trevligt att faktiskt se sin fiende”, förklarar han.

På frågan om hur hans relation till kunderna kan ha förändrats under pandemin svarar Mark att kommunikation är nyckeln. “Varje kund får personlig service, så du bygger upp ett förtroende. Du blir sedan erkänd som expert på skadedjursbekämpning.”

På frågan om hur hans regim har förändrats säger han: “En bra person anpassar sig till förändringar. Man måste lära sig att hantera det. Men tjänsten får inte halka efter.”

Han är snabb med att berömma British Pest Control Association som har spelat en avgörande roll i den nuvarande krisen – särskilt för allt sitt arbete med att se till att skadedjursbekämpare fick status som nyckelarbetare och för alla sina vägledande dokument.

Bra gjort, Mark. Vi är säkra på att vi kommer att höra från dig igen i framtiden.